CreaUnit
DNA Concept Creatie Video Fotografie Mobiel
Categorie: Identiteit

Social media trends van dit moment

11 oktober 2016
geschreven door: nadja

"De visuele content kanalen maken duidelijk een grote sprong, kan een medium als Twitter dan nog wel overleven?"

Video content is king

In 2015 was video al erg aanwezig op social media, vooral Facebook profileerde zich steeds meer als videoplatform. In 2016 zet deze trend zich voort. Video’s zorgen op Facebook voor een zeer hoge engagement (liken en delen) en dus voor veel bereik. Het is niet verwonderlijk dat het voor adverteerders steeds aantrekkelijker wordt om op social media kanalen als Facebook te adverteren met video. Je kunt je advertenties op Facebook specifiek richten op jouw doelgroep, het is relatief goedkoop en er zijn dagelijks zo’n 6,6 miljoen Nederlandse gebruikers actief op Facebook.

Instagram boven Twitter

Begin vorig jaar werd het al geroepen, de activiteit van gebruikers op Twitter neemt af. In 2015 heeft Twitter dan ook een lastig jaar gehad, in Nederland daalde het dagelijks gebruik met 33%. Twitter legt de focus nu vooral op het verspreiden van nieuwsberichten, de leeftijd van de gebruikers is dan ook naar boven geschoven. Relatief veel jongere gebruikers zijn afgehaakt van Twitter.

Instagram heeft daarentegen een topjaar gehad. In 2015 steeg het aantal Nederlandse gebruikers met 35% naar 722.000. Het is inmiddels geen nieuwkomer meer te noemen, ook op zakelijk gebied wordt Instagram steeds meer ingezet. Instagram is net als Twitter een ‘snel’ sociaal medium, alleen ligt de focus meer op visuele content. Vorig jaar is er een koopknop toegevoegd aan Instagram, waarmee gebruikers een product direct vanuit de app kunnen kopen. Instagram groeit snel en eist haar plek op in het social media landschap. Eentje om rekening mee te houden dus!

Adverteren op social media

Er wordt steeds meer geadverteerd op social media kanalen, ook in 2016 blijft dit een trend. Veel bedrijven kunnen op deze manier gemakkelijk in contact komen met hun doelgroep en het is relatief goedkoop. Ook kun je op een kanaal als Facebook heel gericht adverteren, denk bijvoorbeeld aan een onderscheid in geslacht, leeftijd en herkomst. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat social media platformen hier verder op zullen inspelen en nieuwe mogelijkheden zullen ontwikkelen op het gebied van adverteren.

En nu jij!

Welke kanalen ga jij dit jaar inzetten om alles uit jouw social media te halen? Welke je ook kiest, het is belangrijk om consequent relevante content te posten! Het grootste gevaar is dat je fanatiek begint, maar dat het erbij inschiet door de dagelijkse drukte op je werk.